Elegant Machinery

Elegant Machinery spelar live igen

Det legendariska och omtalade svenska synthpopbandet Elegant Machinery annonserar idag att man ska göra en spelning under våren 2023.

Gruppen gjorde en omtalad och framgångsrik comeback redan 2008 med albumet ”A Soft Exchange” men splittrades snart igen. 2016 släppte sångaren Robert Enforsen en EP på egen hand under Elegant Machinery och ett antal spelningar genomfördes, ofta ensam eller med gästmusiker.

2023 ser det nu ut att bli minst en spelning i Tyskland med stora delar av originaluppsättningen. Idag annonserades det nämligen att gruppen kommer spela i Eonley Festivalen i Lepizg i slutet av februari. Bandet kommer då bestå av Robert Enforsen, Johan Malmgren och Leslie Byane.

Fler klara artister till festivalen är: Lights of Euphoria, Lescure 13, Black Nail Cabaret och svenska Vogon Poetry.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …