Friday , December 2 2022

Waves & Waves hyllar åttiotalsfilmikonen Molly Ringwald

Kommer ni ihåg Molly Ringwald, den coola rödhåriga tjejen som spelade huvudrollen i ett par av John Hughes klassiska åttiotalsfilmer, som Sixteen Candles, The Breakfast Club och Pretty in Pink. 

Waves & Waves – alias den Los Angeles-baserade musikern, producenten och låtskrivaren Matthew Louis – hyllar nu Molly Ringwald i låten ”Cherry Red”, som är ett samarbete med Mike Haunted. 

Själv beskriver Waves & Waves sin musik som ”Beautiful ambient soundscapes. Epic and cinematic pop. Eclectic, evolving in scope, and ever-growing.” Man skulle också kunna säga ”en snygg mix av synthwave och åttiotalsinspirerad pop”. 

Oavsett vilket epitet ni föredrar, borde ni kolla upp den här lilla poppärlan: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Instant Smile kommer med höstens budskap: “Shut Up and Play the Italo Disco”

Nu över till enmansprojektet Instant Smile, som består av David från Chicago.  David gillar katter …