Foto: Johan Alexed

1984 – releaseparty för debutskivan i Ljungby

1983 släppte ZZ Top singeln Sharp Dressed Man, vars coola riff snabbt gjorde den till en kultlåt.

Närmare fyrtio år senare lånar Ljungbys skönaste retropoppare, 1984, konceptet och döper sitt debutalbum till Sharp Dressed Men.    

Då den småländska kvintetten verkligen är lika stiligt klädda som Niels Jensen i filmen G, finns det ingen anledning för Konsumentombudsmannen att göra invändningar. Man får precis vad man betalar för!

Men det handlar inte bara om kråsskjortor och hårspray. Nej, 1984 har även lyckats sätta ihop en medryckande skiva, där elektronisk pop, italo disco och hi-nrg delar på utrymmet. Tematiskt handlar det förstås om en skamlöst ohämmad nostalgitripp tillbaka till ett åttiotal vars neon blinkar starkare än någonsin. 

För ett par veckor sedan gjorde 1984 ett mycket bejublat framträdande i Helsingborg, tillsammans med Italoconnection och Scotch. 

Om ni missade den tillställningen finns det, som tur är, en ny chans att få uppleva åttiotalsnostalgi i mängder. Nämligen lördagen den 19/11, när bandet bjuder in till releasefest i hemstaden Ljungby på klassiska Diskotek Metz. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

O!Dorian – funderar kring svek på nya singeln Limelight

O!Dorian – alias den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström, som beskriver sin musik som …