Sunday , December 4 2022
Foto: Johan Alexed

1984 – releaseparty för debutskivan i Ljungby

1983 släppte ZZ Top singeln Sharp Dressed Man, vars coola riff snabbt gjorde den till en kultlåt.

Närmare fyrtio år senare lånar Ljungbys skönaste retropoppare, 1984, konceptet och döper sitt debutalbum till Sharp Dressed Men.    

Då den småländska kvintetten verkligen är lika stiligt klädda som Niels Jensen i filmen G, finns det ingen anledning för Konsumentombudsmannen att göra invändningar. Man får precis vad man betalar för!

Men det handlar inte bara om kråsskjortor och hårspray. Nej, 1984 har även lyckats sätta ihop en medryckande skiva, där elektronisk pop, italo disco och hi-nrg delar på utrymmet. Tematiskt handlar det förstås om en skamlöst ohämmad nostalgitripp tillbaka till ett åttiotal vars neon blinkar starkare än någonsin. 

För ett par veckor sedan gjorde 1984 ett mycket bejublat framträdande i Helsingborg, tillsammans med Italoconnection och Scotch. 

Om ni missade den tillställningen finns det, som tur är, en ny chans att få uppleva åttiotalsnostalgi i mängder. Nämligen lördagen den 19/11, när bandet bjuder in till releasefest i hemstaden Ljungby på klassiska Diskotek Metz. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Instant Smile kommer med höstens budskap: “Shut Up and Play the Italo Disco”

Nu över till enmansprojektet Instant Smile, som består av David från Chicago.  David gillar katter …