Morgan Storm & Kivas – Vind För Våg

Betyg - 6

6

Vispop- och vuxenrock med svenska texter och gott om guldklimpar.

User Rating: Be the first one !
Omslag, Morgan Storm & Kivas
Skivbolag: Morgan Storm & Kivas

Morgan Storm & Kivas inleder sitt debutalbum Vind För Våg med ”Jag kommer hem”, en intensiv och väldigt fin beskrivning av besattheten till en kvinna som ett nystartat kärleksförhållande kan innebära. Därefter följer 10 pop- och rocklåtar ytterligare.

Pandemin förde med sig en hel del negativ skit, men man har den också att tacka för vissa positiva saker. En av dessa saker är att låtskrivaren, gitarristen och sångaren Morgan Storm skrev en massa nya låtar och plockade ihop bandet Kivas, bestående av gamla polare. Resultatet sitter jag just nu och lyssnar till. Samtliga låtar framförs på svenska, ibland påminner de mig om powerpopbandet Heartbreak som började förgylla det svenska musiklandskapet i slutet av 70- och början av 80-talet, men Morgan Storm & Kivas når inte riktigt upp till deras energiska högform. Det är nog inte tanken med den här plattan heller. Dock finns på Vind För Våg en hel del plockgodis i form av välskrivna låtar och texter vars innehåll är lätt att relatera till. Den som söker experimentell, udda och nyskapande musik gör sig inte besvär dock. Det här är traditionell pop- och rockmusik, ibland med slagsida mot vuxen vispop, som kan spåras flera decennier tillbaka, men gänget skapar och framför med personliga penseldrag och det är väl ändå det viktigaste? Jag gillar att Rolf Perleij smaskar på med tung hammondorgel i ”Moment 22”, jag uppskattar att Nina Storm tar sången emellanåt och att både hon och basisten Anna-Maria Eklöw körar i låtar som ”Ge mig en anledning” och ”Lust för liv”. I vissa spår som ”Bli fri inuti” färgas också låten av gästspelande Jocke Wickströms blås. Sist men inte minst: jag uppskattar att man placerat ett texthäfte i cd-utgåvan. Det visar att Storm är angelägen om att lyriken ska gå fram till lyssnaren.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …