Sunday , December 4 2022

Disaster Fantasy nytolkar Siouxsie and the Banshees ”Kiss Them for Me”

För lite drygt trettio år sedan släppte Siouxsie and the Banshees den briljanta singeln ”Kiss Them for Me”.

Låten hade lite mer direkt popkänsla än bandets tidigare produktion. Detta delvis eftersom Stephen Hague, som jobbat med bland andra New Order och Pet Shop Boys, stod för produktionen. 

”Kiss Them for Me” var ursprungligen titeln på en femtiotalsfilm med Jane Mansfield och Cary Grant i huvudrollerna. Mycket riktigt anknyter också Siouxsie and the Banshees låt till skådespelerskan och sexsymbolen Jayne Mansfield. Den nämner både hennes kärlek till champagne och bilolyckan som olyckligtvis tog livet av henne 1967. 

Nu har Seattleduon Disaster Fantasy, bestående av Ryann Donnelly och Byron Kalet, gjort en aningen mer elektronisk nytolkning av denna superlåt, som lyckas med konststycket att både uppdatera soundet och behålla originalets känsla. 

Zero Magazine uppmuntrar alla att lyssna! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Robert Smith

Robert Smith avslöjar albumtitel

Under BandLab NME Awards uppträde Robert Smith live med bandet Chvrches. I en intervju efteråt …