Disaster Fantasy nytolkar Siouxsie and the Banshees ”Kiss Them for Me”

För lite drygt trettio år sedan släppte Siouxsie and the Banshees den briljanta singeln ”Kiss Them for Me”.

Låten hade lite mer direkt popkänsla än bandets tidigare produktion. Detta delvis eftersom Stephen Hague, som jobbat med bland andra New Order och Pet Shop Boys, stod för produktionen. 

”Kiss Them for Me” var ursprungligen titeln på en femtiotalsfilm med Jane Mansfield och Cary Grant i huvudrollerna. Mycket riktigt anknyter också Siouxsie and the Banshees låt till skådespelerskan och sexsymbolen Jayne Mansfield. Den nämner både hennes kärlek till champagne och bilolyckan som olyckligtvis tog livet av henne 1967. 

Nu har Seattleduon Disaster Fantasy, bestående av Ryann Donnelly och Byron Kalet, gjort en aningen mer elektronisk nytolkning av denna superlåt, som lyckas med konststycket att både uppdatera soundet och behålla originalets känsla. 

Zero Magazine uppmuntrar alla att lyssna! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra gav fansen allt de ville ha på ett utsålt Cirkus

När norska alternativrockarna Kaizers Orchestra – som återuppstod i höstas och genomförde 56 utsålda spelningar …