Stella Rose Gahan har släppt sin debutsingel

Den New York-baserade singer-songwritern Stella Rose har skrivit på för Yves Rothmans KRO Records och släpper nu sin debutsingel, “Muddled Man”, som producerades och skrevs tillsammans av Rothman.

Stella Rose, som hon kallar sig som artist, har egentligen efternamnet Gahan och är dotter till ingen mindre än Depeche Modes frontman, Dave Gahan. Ni kan tydligt höra hennes fars inflytande på låten, som är mörk, intensiv och elektrorockig, men hon gör samtidigt sin egen grej.

Till amerikanska musiktidningen Rolling Stone säger hon:
– När jag skrev “Muddled Man” lyssnade jag mycket på Grinderman-låtar, men även PJ Harveys “Meet Ze Monsta” var en stor inspirationskälla. Samma sak med Jehnny Beths “I’m A Man”. Min producent, Yves Rothman, spelade den för mig och vi ville få fram den typen av skrämmande och aggressiv kultledarkänsla.

Stella Rose Gahan

Hon beskriver i samma artikel sin relation till sin pappa och vad han betyder för hennes artistkarriär.
– Min pappa och jag står varandra väldigt nära och han varit väldigt involverad i vad jag gör, men har också hållit avstånd för att låta mig utvecklas på mitt eget sätt. Jag känner mig lyckligt lottad över att ha honom och hans team, som kan hjälpa mig hålla borta de människor som vill utnyttja nya artister. Dessutom har min pappa och jag liknande smak, vilket ofta får mig att upptäcka nya saker!

Det finns en tydlig inspiration från början av 90-talet i den här låten och videon, som regisserades av Primordialfreaks. Se och lyssna nedan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Brian Griffin

Fotografen Brian Griffin har gått bort

Den framstående brittiske fotografen Brian Griffin har avlidit vid 75 års ålder. Han var mannen …