Sunday , November 27 2022
Foto: Krichan Wihlborg

Drick en Allgalaktisk Gurgelbrännare med Vogon Poetry!

Vad är egentligen en Allgalaktisk Gurgelbrännare (Pan Galactic Gargle Blaster)?

Jo, i Douglas Adams kultbok, Liftarens guide till galaxen, beskrivs det som den bästa drinken som finns.

Effekten av att dricka en Gurgelbrännare liknas vid att få hjärnan krossad av en guldtacka insvept i citronskivor. Man får även det goda rådet: ”Drick aldrig fler än två Allgalaktiska Gurgelbrännare, om du inte är en trettiotons elefant med galopperande lunginflammation…”

Den sympatiska Göteborgsbaserade elektropoptrion Vogon Poetrys nya singel heter just ”Gargle Blaster” och mycket riktigt handlar den om dekadenta nätter med farliga drycker. 

Ni hör den här… och dricker den på egen risk. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Page släpper konsertfilm: “Fakta för alla, Göteborg”

Saknar ni livekonserter? Såklart ni gör! En tröst i dessa dystra tider kan kanske vara …