Suzie Vinnick – Fall Back Home

Betyg - 7

7

User Rating: Be the first one !
Suzie Vinnick - Fall Back Home
Skivbolag: Factor

Kanadensiska Suzie Vinnick skriver merparten av sitt material, antingen helt själv eller tillsammans med någon annan. Fall Back Home har formats under skogspromenader och i det egna hemmet, där Vinnick spenderat sina få senaste år mer än på länge.

Suzie Vinnick skriver själv i skivkonvolutet om hur hon upplevt tystnad, komfort och fått tid att reflektera genom att vandra i naturen och stanna mycket hemma. Det utmynnade i att hon grävde djupare i sina musikaliska rötter vilket gav idén att kombinera stilarna på två av hennes senare album, nämligen Me & Mabel och 33 Stars. Således innehåller Fall Back Home en mix av blues och americana framför allt. Danny Greenspoon som proddade nämnda album fick samma uppdrag med den nya skivan och resultatet är väldigt trivsamt, mysigt, varmt och skönt att lyssna på. En av skivans finaste spår är den avslutande ”Hurt By Luck” som skrivits av gitarristen Kevin Breit där det både finns dragspel och steel guitar i kompet. En annan av de lugna sångerna jag tycker extra mycket om är ”It Doesn´t Feel Like Spring Anymore” som Vinnick har skrivit helt själv. Det är en mycket älskvärd låt som hon framför med något hes stämma medan Breit lirar elgura, resonatorgitarr och gitarr med högsträngad stämning. En tredje favorit är ”Talk to me”, en duett mellan Matt Andersen och Vinnick. Bland de mer bluesrockiga låtarna är mina favoriter för tillfället småsexiga ”Secret”, Vinnicks version av John Fogertys rockabillylåt ”Big Train (from Memphis)” och tyngre men likfullt melodiösa ”Salt And Pepper”. Men det finns många små pärlor på Fall Back Home, samtliga skrivna och framförda på tämligen traditionellt vis. Önskas det mer godis från Suzie Vinnick vill jag passa på att nämna Shake The Love Around från 2018.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …