Wednesday , October 4 2023
DJ on stage

Rapport från Amsterdam Dance Event 2022

Amsterdam Dance Event är världens största electronicafestival, som genom åren vuxit och nu titulerar sig själva “världens största festival för klubbmusik och konferens för elektronisk musik”. I år var över 500 artister på plats i och runt omkring Amsterdam. Ett av eventen Zeros team besökte var Awakenings Afterlive i Ziggo Dome. 

Jag har regelbundet besökt av Awakenings-festerna sedan 2000. I flera år anordnade de fester i Westergasfabriek, som alltid har varit en ikonisk plats i Amsterdam. 2021 bevittnade jag det för sista gången, under Amsterdam Dance Event, med Joris Voorn som headliner.

Istället för Westergasfabriek valde man i år Ziggo Dome, som är en fantastisk plats från både insidan och utsidan. Jag beger mig gladeligen dit, då jag alltid älskat festerna där. Ljudkvaliteten brukar nämligen vara riktigt bra.

Från det ögonblick jag kliver in Ziggo Dome är atmosfären verkligen “vaknande mörk”. En enorm videovägg med temaanimationer täcker hela stället. En fantastisk kombination, där de råa technobeatsen möter  ljus- och lasershowerna. Det jag alltid älskat med den här typen av musik är den långa uppbyggnaden till klimax i kombination med en fantastisk show. Awakenings lyckas med detta fullt ut och det gör publiken galen!

Som alltid är människorna som deltar på dessa evenemang hängivna technoälskare.  Folk kommer för musiken, upplevelsen och för de goda vibbarna. Folkmassan gör festen komplett till tidigt på morgonen.

Bland de många intressanta artisterna som uppträdde kan nämnas Tiësto, Ellen Allien, Armin van Buuren och Seth Troxler.

Det var återigen en sann uppvaknande upplevelse och jag återvänder mer än gärna nästa år!

Gästskribent Tom Bina

Om Webbmaster

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …