Stellan Wahlström Drift Band – As Real As In A Dream

Betyg - 8

8

Tindersticks-liknande vemod och romantik med fina texter och melodier.

User Rating: Be the first one !
Stellan Wahlström Drift Band - As Real As In A Dream
Skivbolag: Belpid Records

Stellan Wahlström Drift Band är tillbaka med en femte platta och ännu en gång berörs jag av innehållet. As Real As In A Dream är en väldigt passande titel till såväl texter som melodier. Ett perfekt soundtrack till hösten 2022.

Viljan att berätta och konsten att nå fram till lyssnaren är något Stellan Wahlström tycks ha i blodet och det låter som att han framför sina alster utan någon som helst ansträngning. Den vackert melankoliska, melodiösa musiken förhöjer och förstärker det han vill säga på samma självklara vis, och efter ett par låtar är man helt indragen i den drömska resa som As Real As In A Dream bjuder på. Jag kommer att tänka på Tindersticks när jag hör bandets nya platta och jag associerar helheten till dimmiga, regniga kullerstensgator, höströda blad, övergivna parker och vackra gamla gaslyktor och dess sken. Det betyder inte alla låtar här är lugna och stillsamma, även om merparten är det. Bandet har nämligen fattat vitsen med dynamik och temposkiftningar vilket ger albumet flyt och nytändningar. Två lysande exempel på det är rockiga ”Waiting” med melodiösa verser och återkommande refräng, samt svängigt bluesiga ”When Early Ends and Late Begins”, en låt som påminner lite om Bob Dylan a´ la sent 60-tal. De låtar från skivan som även getts ut som singlar är dock ”Into the light” som skivan öppnas med, ”Through the Alleys, Across the Squares” och titelspåret. Mycket älskvärda spår, alla tre. Det tycker jag även ”Tangier”, ”Was That All?” och avslutande ”New York City Revisited” är. As Real As In A Dream är således ännu en mycket lyckad platta från Stellan Wahlström Drift Band och den kommer definitivt att förgylla min höst många, många fler gånger i år.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …