Sunday , December 4 2022
Foto: Nikola Stankovic

The Night Agent – “When You Dream”

Hirdwall, Schaffer och Wollter. Tre bekanta efternamn bildar ett band, som skrivit skivkontrakt med det ambitiösa skivbolaget The Future Sound of Stockholm.

Jacob Hirdwall är regissör, dramatiker, författare och bror till Anton Glanzelius, som spelade huvudrollen i Mitt liv som hund.

Christopher Wollter är skådespelare, programledare och sångare.

Janne Schaffer är en välrenommerad gitarrist, som spelat i en massa konstellationer, samarbetat med ABBA och varit del av Electric Banana Band tillsammans med Lasse Åberg och Klasse Möllberg.

Tillsammans bildar de The Night Agent, som är aktuella med singeln “When You Dream”.

Det handlar om en explosiv låt med rötter i åttiotalets new wave. Det är poppigt, melodiöst och mörkt med upphovsmannens favorit Gary Numan och band som New Order som referenser. En ljudbild som andas dansanta klubbnätter. 

Missa inte ”When You Dream” och läs mer om The Night Agent här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hurts

Hurts ”Vi har sagt allt vi behöver säga”

På nya skivan Faith är brittiska duon Hurts mörkare, men samtidigt mer uppriktig, än någonsin. …