Foto: Nikola Stankovic

The Night Agent – “When You Dream”

Hirdwall, Schaffer och Wollter. Tre bekanta efternamn bildar ett band, som skrivit skivkontrakt med det ambitiösa skivbolaget The Future Sound of Stockholm.

Jacob Hirdwall är regissör, dramatiker, författare och bror till Anton Glanzelius, som spelade huvudrollen i Mitt liv som hund.

Christopher Wollter är skådespelare, programledare och sångare.

Janne Schaffer är en välrenommerad gitarrist, som spelat i en massa konstellationer, samarbetat med ABBA och varit del av Electric Banana Band tillsammans med Lasse Åberg och Klasse Möllberg.

Tillsammans bildar de The Night Agent, som är aktuella med singeln “When You Dream”.

Det handlar om en explosiv låt med rötter i åttiotalets new wave. Det är poppigt, melodiöst och mörkt med upphovsmannens favorit Gary Numan och band som New Order som referenser. En ljudbild som andas dansanta klubbnätter. 

Missa inte ”When You Dream” och läs mer om The Night Agent här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Amerikanska I Am Snow Angel nytolkar “Bizarre Love Triangle”

1986 släppte New Order “Bizarre Love Triangle” som förstasingel från sitt utmärkta album Brotherhood.  Låten …