Sunday , December 4 2022

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo.

RAMN, som består av rutinerade Mattias och Jakob från Majorna, bildades Coronaåret 2020 med ambitionen att utforska formatet ”analog trummaskin + noisegitarr” i Big Blacks anda, men fann snabbt en egen musikalisk väg. 

Hos RAMN smids de europeiska och amerikanska postpunktraditionerna samman och förenas med det svenska språkets stramhet och melankoli. Noiserock, coldwave och deutsche neue welle är likvärdigt viktiga influenser.

Resultatet blir slamrig, mörk och elektrisk neo-postpunk för dansgolvet. 

EP:n “En krona av ormar” är deras andra släpp och följer upp debut-EP:n “Stort Svart” från hösten 2021.

Det här är alldeles för originellt och spännande för att missa. Lyssna på “En krona av ormar” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Front 242 spelar outgivna låtar live

De belgiska EBM-pionjärerna Front 242 befinner sig just nu på USA-turné, där de framfört ett …