Tuesday , April 16 2024

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo.

RAMN, som består av rutinerade Mattias och Jakob från Majorna, bildades Coronaåret 2020 med ambitionen att utforska formatet ”analog trummaskin + noisegitarr” i Big Blacks anda, men fann snabbt en egen musikalisk väg. 

Hos RAMN smids de europeiska och amerikanska postpunktraditionerna samman och förenas med det svenska språkets stramhet och melankoli. Noiserock, coldwave och deutsche neue welle är likvärdigt viktiga influenser.

Resultatet blir slamrig, mörk och elektrisk neo-postpunk för dansgolvet. 

EP:n “En krona av ormar” är deras andra släpp och följer upp debut-EP:n “Stort Svart” från hösten 2021.

Det här är alldeles för originellt och spännande för att missa. Lyssna på “En krona av ormar” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Fira internationella EBM-dagen (24/2) med Kroppskontroll och deras “Kängdans”

Sifferkombinationen 2-4-2 får många vänner av elektronisk musik att osökt tänka på ett belgiskt pionjärband …