Den elektroniska Stockholmsduon Hatif släpper sitt debutalbum

Letar ni efter ny musik till höstens spellistor?

Varför då inte kolla upp den elektroniska Stockholmsduon Hatif, med Markus Majdalani och Johan Eckerström bakom maskinerna, som precis släppte sitt debutalbum. 

Skivans teman kretsar kring vår tid, våra försök att nå varandra, uppror och motstånd. Soundet är mörkt, spänt och elektroniskt, inte sällan med inslag från Mellanöstern. Det finns influenser från både David Bowie och Front 242, men också från mer moderna artister som Editors och Lana Del Rey.

Ni hör Everything Is Repetition här: 

 

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Fira internationella EBM-dagen (24/2) med Kroppskontroll och deras “Kängdans”

Sifferkombinationen 2-4-2 får många vänner av elektronisk musik att osökt tänka på ett belgiskt pionjärband …