Sunday , December 4 2022

Den elektroniska Stockholmsduon Hatif släpper sitt debutalbum

Letar ni efter ny musik till höstens spellistor?

Varför då inte kolla upp den elektroniska Stockholmsduon Hatif, med Markus Majdalani och Johan Eckerström bakom maskinerna, som precis släppte sitt debutalbum. 

Skivans teman kretsar kring vår tid, våra försök att nå varandra, uppror och motstånd. Soundet är mörkt, spänt och elektroniskt, inte sällan med inslag från Mellanöstern. Det finns influenser från både David Bowie och Front 242, men också från mer moderna artister som Editors och Lana Del Rey.

Ni hör Everything Is Repetition här: 

 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Front 242 spelar outgivna låtar live

De belgiska EBM-pionjärerna Front 242 befinner sig just nu på USA-turné, där de framfört ett …