Monday , September 26 2022

Metrolight – “Stranger from Strangeland”

Vad sägs om ett modernt band som låter klassisk new wave från åttiotalet?

Metrolight, en amerikansk duo med David James och John Petkovic bakom maskinerna, siktar mot ett sound i stil med Pete Shelleys kultskiva Homosapien. 

”Stranger from Strangeland” är en försmak på killarnas debutalbum, som är på väg att färdigställas.

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

New Order släpper “Be a Rebel”, första singeln på fem år.

I förra veckan hintade engelska New Order om att något var på gång. Idag tillkännagav …