Monday , September 26 2022
Foto: Carl Stenlöv

Emmon – “Machines”

Sveriges electroclashdrottning, EMMON, alias Emma Nylén, fortsätter att bjuda på sköna basgångar och dansanta beats.

Hennes nya singel, “Machines”, är en hyllningssång till den elektroniska musikscenen och är influerad av fina artister som Nitzer Ebb, Ellen Allien och Front 242.
– “Machines” handlar om min kärlek till elektronisk musik. Om hur mycket jag älskar att bli inspirerad och skapa musik med olika mjukvaru- och hårdvarusyntar, programmera midi och skapa olika effekter, berättar Emma.

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Shitparade 06 – Hitparad i tropisk värme

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo) Trots nästan tropiska temperaturer på dansgolven blev årets …