Amsterdam Dance Event släpper hela sitt program

Mellan den 19:e och 23:e oktober pågår världens största electronicafestival i Amsterdam. Amsterdam Dance Event har genom åren vuxit och titulerar sig själva nu  världens största klubbaserade festival och konferens för elektronisk musik. I år är över 2 500 artister och 600 talare på plats på runt 200 klubbar och events. Det fem dagar långa evenemanget lockar besökare från cirka 150 länder och innehåller alla tänkbara aspekter av elektronisk musikkultur. Amsterdam Dance Event arrangeras av den ideella organisationen The Amsterdam Dance Event Foundation. 

Några av de artister som släppts nu är

Armin van Buuren (NL), Bakermat (NL), Bambounou (FR), Brennan Heart (NL), Carista (NL), Carl Cox (GB), Charlotte de Witte (BE), DJ Nobu ( JP), Eric Prydz (SE), Eris Drew (US), Floorplan (US), Helena Hauff (DE), Honey Dijon (US), Hunee (DE), Jeff Mills (US), Jennifer Cardini (FR), Job Jobse (NL), LYZZA (BR), mad miran (NL), Peggy Gou (KR), Pongo (AO), Rebekah (GB), Sama’ Abdulhadi (PS), San Holo (NL), Skin On Skin (AU) ), Suze Ijó (NL) och Sven Väth (DE).

DJ on stage

Vid sidan av festivalprogrammet finns också den så kallade Pro-konferensen. I år fokuserar den delen av festivalen på musikindustrins framtid, inklusive effekten av artificiell intelligens med ex-Google-ingenjören Blake Lemoine, metaversen med bland annat Meta-industrichefen Daniela Weitmann och deepfake-teknik med artisten Don Diablo i samtal med en deepfake-version av sig själv.

Mer information och biljetter hittar du på festivalens hemsida: amsterdam-dance-event.nl

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …