Saturday , October 1 2022

Editors – ny singel och album med EBM-tema

Ett av Englands främsta moderna postpunkband och EBM?
Visst låter det som en mycket trevlig kombination.

Editors, som Zero haft nöjet att få prata med ett par gånger, håller just nu på att färdigställa sitt sjunde studioalbum.

Skivan kommer i slutet av september och ska heta EBM, vilket både kan förstås som ”Editors and Blanck Mass” (alias den nya medlemmen Benjamin John Power) och som en hyllning till Nitzer Ebbs och DAF:s suggestiva basgångar.

Som ett smakprov bjuder britterna på singeln ”Vibe”, som mycket riktigt har en ganska hårt elektronisk ljudbild.

Editors sångare, Tom Smith, beskriver den som “takes up where Frankenstein left off, and is a hymn celebrating the night, and all that thrives in the dark.”

Ni hör den här:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …