Saturday , February 24 2024
Foto: Christina Sanchez

aux animaux – ”Devil Inside”

Augusti har gått över i september och kvällarna blir längre och mörkare.

Vad passar då bättre än en ny singel från Stockholmsbaserade Gözde Düzer, som under namnet aux animaux gör dramatisk och atmosfärisk darkwave.     

Med ett brett spektrum av fina influenser – från Massive Attack och John Carpenter till Anna von Hausswolff – bjuder hon på en spännande kombination av melankoliska syntslingor, kusliga thereminljud och säregen sång.

På den nya singeln, ”Devil Inside”, fortsätter aux animaux att utforska skräckgenren. Låten handlar om att konfrontera sina inre demoner och acceptera dem.

”Devil Inside” är den andra singeln från kommande EP:n Hauntology, som släpps senare i höst. Den är producerad och mixad av aux animaux. Mastringen gjordes av Doruk Öztürkcan från det turkiska darkwavebandet She Past Away, som aux animaux turnerat en del med. Som grädde på moset har självaste Tobias Bernstrup gjort en remix.

I videon, som är gjord av Jonas Fransson från Then Comes Silence, får vi följa ett gäng hemlighetsfulla goter, som spökar på Stockholms gator.

Imorgon, den tredje september, kan ni se aux animaux på Klubb Bottenfauna i Umeå. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

tíklá – debutalbumet 13 Realms släppt

Den Stockholmsbaserade dark wave-duon tíklá, alias Patrik “tórvald” Adolfsson och Jorunn Stridh, har släppt sitt …