Wednesday , September 28 2022
Foto: Christina Sanchez

aux animaux – ”Devil Inside”

Augusti har gått över i september och kvällarna blir längre och mörkare.

Vad passar då bättre än en ny singel från Stockholmsbaserade Gözde Düzer, som under namnet aux animaux gör dramatisk och atmosfärisk darkwave.     

Med ett brett spektrum av fina influenser – från Massive Attack och John Carpenter till Anna von Hausswolff – bjuder hon på en spännande kombination av melankoliska syntslingor, kusliga thereminljud och säregen sång.

På den nya singeln, ”Devil Inside”, fortsätter aux animaux att utforska skräckgenren. Låten handlar om att konfrontera sina inre demoner och acceptera dem.

”Devil Inside” är den andra singeln från kommande EP:n Hauntology, som släpps senare i höst. Den är producerad och mixad av aux animaux. Mastringen gjordes av Doruk Öztürkcan från det turkiska darkwavebandet She Past Away, som aux animaux turnerat en del med. Som grädde på moset har självaste Tobias Bernstrup gjort en remix.

I videon, som är gjord av Jonas Fransson från Then Comes Silence, får vi följa ett gäng hemlighetsfulla goter, som spökar på Stockholms gator.

Imorgon, den tredje september, kan ni se aux animaux på Klubb Bottenfauna i Umeå. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!