Almost Dead Men – 3

Betyg - 8

8

Pubrock n roll från Uppsalas mest levande nästan döda gäng.

User Rating: Be the first one !
Almost Dead Men - 3
Skivbolag: Bogus Records

Det har redan gått två år sedan Almost Dead Men släppte sin tuffa lp A Brilliant Future Wasted Growing Up. Nu är de dödsdömda gubbarna tillbaka med mer rock n roll, men i ett mindre format. Gillar du energisk pubrock och dylikt lär du digga 3.

Först trodde jag att detta var en ep eftersom den innehåller fyra spår, men när jag lyssnade lite noggrannare visade det sig att avslutande ”Rm naicitilop (dance remix)” bara är en bisarr lek med spåret innan, nämligen ”Mr Politician”. Kan ni läsa baklänges kommer ni fatta grejen, utan att ens ha hört låten. De är luriga, de här killarna. Men vi tar låtarna från början. Skivan inleds med en stänkare kallad ”Greed” som på knappt tre minuter sparkar igång energin även hos den mest trötta och lata. Texten är enkel, rakt på sak som musiken, och Sören G Andersson spottar ilsket ur sig texten medan de övriga körar och gitarrerna larmar. Nästa låt, ”Angry Man”, är ännu coolare om ni frågar mig. Den skulle t.o.m. kunna få en ickedansant dåre som undertecknad att hoppa omkring och lira luftgitarr. Jag älskar när den här låten stannar upp emellanåt och Andersson morrar ”Shut The Fuck Up”. Det är fan rock n roll det. Gitarristerna Magnus Larsson och Tom Stenström lägger an som om gurorna vore maskingevär och trummisen Matts Bergkvist och basisten Jan Sandred lockar fram ett läckert sväng ur sina instrument. Tredje spåret är redan nämnda ”Mr Politician” och här lugnar man ner sig något. Utan att använda några konstigheter eller effekter får låten en smått psykedelisk känsla a´ la vissa av 60-talets garageband, men texten är i allra högsta grad ”här och nu” och det är oundvikligt att inte smittas av den melodiösa refrängen. Gitarrsolot som fortsätter tills låten är slut är också riktigt tilltalande. Sist kommer sedan den märkliga, korta ”Rm naicitilop (dance remix)” och den ser jag ingen större vits med ärligt talat, men det stör ju inte att den existerar heller. Huvudsaken är att man har tillgång till de övriga låtarna.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …