Saturday , August 20 2022
Foto: Johan Lilja

Vex – “Saboteur”

”Fräck bas”, ”danspunk”, ”starka melodier”, ”upplyftande refränger” och ”elektroniskt och energiskt”.

Så beskriver Tobias Kastberg, alias Vex, sin nya singel ”Saboteur” och Zero Magazine kan bara hålla med.

Förra året kraschlandade Vex, som tidigare var ena halvan av den Helsingborgsbördiga electropunkduon The Guilt, på den elektroniska scenen med sin lekfulla estetik och punkiga glimt i ögat. 

Han jobbar nu på sitt andra album, Living Up To Low Expectations, som är planerat till början av september.

Alla låtar är skrivna, framförda och inspelade av Tobias Kastberg. Denna gång har Frida Ekerlund sjungit tillsammans med honom på en del spår och soundmässigt leds tankarna till kultartister som Devo, Pete Shelley och The B-52’s.

”Saboteur” handlar om hur vi ofta är vår egen värsta fiende och att vi borde ignorera det surmulna kommentatorspåret som maler inom oss. 

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!