Red Cell släpper nya singeln “Only Night”

Red Cell
Foto: Ida Halling

Den svenska elektroniska duon Red Cell är äntligen tillbaka med ny musik sen deras senaste album Endings and Beginnings från 2016. “Only Night” är gruppens första singel från den deras nya självbetitlade skiva som ges ut på egna labeln Stupid Dream Records senare i höst. Låten är en kort och koncis, explosiv liten dänga på tre minuter med ett stadigt beat, feta bassynthar och hooks.

Musikaliskt rotad i 80-talets New Wave blickar dock Red Cells kommande självbetitlade album in i framtiden med en hungrig blick och är ett naturligt nästa steg i gruppens musikaliska utveckling. Red Cell är ett band som sedan debuten Hybrid Society (2005) aldrig stått still utan alltid utvecklats musikaliskt och varje skiva har låtit som en naturlig utveckling av den förra – så även i detta fall.

Sångaren och textförfattaren Jimmy Skeppstedt säger: 
– Trots att jag hört den här låten många gånger nu så känns det alltid lika pepp som första gången jag hörde den. För mig så är det är en klockren hitlåt och en väldigt upplyftande sådan. Men upplyftande texter är inte min grej så jag skrev om en man som dricker för mycket, har sömnproblem och som inte har sett dagsljus på väldigt länge. En man som är fast inomhus, med en pistol och svårigheter att bestämma sig.

Låtskrivaren och producenten Stefan Aronsson om “Only Night”: 
– Den här låten är förmodligen den som skrevs på absolut kortast tid – den är simpel men direkt. Med det sagt så sportar den fortfarande ett bråddjup, har musikaliska lager och hooks och melodier som du kommer nynna på i flera dagar.

Red Cell spelar i sommar på den alternativa EBM/goth/synth-festivalen EOnly i Leipzig tillsammans med namn som Front 242, Agent Side Grinder, Henric De La Cour, Lizette Lizette m fl.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …