Saturday , January 28 2023

Sunstroke Rain – släpper debutalbumet “Spark”

Sunstroke Rain, alias Karin Turesson, som tidigare jobbat med stora namn som Ebbot, Nina Persson och Robyn, släppte nyligen sitt debutalbum, Spark.
– Låtarna till albumet kom till efter en stark längtan att göra egen musik, efter att länge ha arbetat åt andra artister. Materialet har fått växa fram under en längre tid och musiken har ändrats mycket under tiden. Albumtiteln Spark syftar på den nya gnista jag fick för musiken och skapandet, berättar Karin.

Det handlar om sofistikerad elektronisk dansmusik inspirerad av storheter som Saint Etienne och Everything but the Girl.

Ett av albumets mer intressanta spår är ”Go Greta”, en hyllning till miljökämpen Thunberg, som nått vissa framgånger på amerikanska radiostationer.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Magnettes – “Tangerine Skies”

Pajalas utmärkta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med häromåret …