Saturday , August 20 2022

Color Theory – “Crystal”

Brian Hazard, från Huntington Beach Kalifornien, som i popsammanhang kallar sig Color Theory, skapade för ett antal år sedan förvirring i musikvärlden, när hans låt ”Ponytail Girl” fildelades och misstogs för att vara en ny singel med Depeche Mode.

Hans humoristiska respons blev ”It’s pretty neat to be mistaken for your favorite band” och drog därefter konceptet till sin spets genom att göra ett helt album med Depeche Mode-covers.

Den klassiskt skolade pianisten, som kallar sin musik “melancholy synthwave”, är nu tillbaka med en ny singel, som onekligen leder tankarna till Basildon. Men då kanske främst Vince Clarke.   

Ni hör ”Crystal”, som även remixats av Göteborgsduon Francesca e Luigi, här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Fem snabba frågor till Vogon Poetry

Den Göteborgsbaserade elektropoptrion Vogon Poetry är tillbaka med den nya EP:n “The Forbidden Land”. Zero …