Split Vision – ”Signs”

Nordskånska Split Vision, alias Dan Hansson och Henric Palmqvist, har varit med ända sedan åttiotalet.

Under slutet av samma årtionde försvann de dock in i den musikaliska garderoben och höll en låg profil fram till häromåret, då de återuppväckte projektet och gav ut det uppskattade comebackalbumet Among The Stars.

Duon släpper nu den nya singeln ”Signs”, som är inspirerad av Erasure och åttiotalets italo disco-scen. I vanlig ordning har de använt fyra analoga syntar – däribland en Moog – en trummaskin och satsat på en stark refräng och ett lätt igenkänningsbart arpeggio.

Split Vision ligger numera på den danske eldsjälen Stig Wintendorffs skivbolag, Town and Towers Records, och har fler släpp på gång framåt sommaren. Ni hittar dem här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Lucca Leeloo – “Never Look Away”

Vilken är kopplingen mellan jylländska Aarhus och neonglittrande nätter i Milano?  Jo, kanske Lucca Leeloo, …