Saturday , January 28 2023

Split Vision – ”Signs”

Nordskånska Split Vision, alias Dan Hansson och Henric Palmqvist, har varit med ända sedan åttiotalet.

Under slutet av samma årtionde försvann de dock in i den musikaliska garderoben och höll en låg profil fram till häromåret, då de återuppväckte projektet och gav ut det uppskattade comebackalbumet Among The Stars.

Duon släpper nu den nya singeln ”Signs”, som är inspirerad av Erasure och åttiotalets italo disco-scen. I vanlig ordning har de använt fyra analoga syntar – däribland en Moog – en trummaskin och satsat på en stark refräng och ett lätt igenkänningsbart arpeggio.

Split Vision ligger numera på den danske eldsjälen Stig Wintendorffs skivbolag, Town and Towers Records, och har fler släpp på gång framåt sommaren. Ni hittar dem här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

SoftWave – bjuder på jullåt i samarbete med Barney Ashton-Bullock

De har turnerat tillsammans med OMD, har fått det fina omdömet ”pure and clean electro …