Wednesday , May 22 2024
Smartphone

SMS lån trots betalningsanmärkning

När man behöver ett lån omgående och inte kan vänta kan ett snabblån, eller smslån som det ofta kallas, vara ett alternativ. Smslån är lån på relativt små belopp och de brukar beviljas och betalas ut snabbt. 

Om man hamnat i en tillfällig ekonomisk knipa kan ett smslån vara alternativet. Om du behöver ta ett smslån är det viktigt att vända sig till en seriös kreditgivare som följer alla lagar och regler. Det är viktigt att känna sig trygg i en sådan situation. Om man dessutom har betalningsanmärkningar sedan tidigare är det bra att känna till att det finns aktörer på marknaden som erbjuder smslån med betalningsanmärkning.

Ett snabblån utan UC kan många gånger vara räddaren i nöden. Som tur är finns det en rad smslån eller snabblån med direktutbetalning på marknaden att välja mellan. 

Vad menas med lån utan UC?

Lån utan UC är inom finansvärlden ett vanligt förekommande uttryck. Det betyder att man lånar pengar utan att det görs en kreditupplysning med Upplysningscentralen, som är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. 

En fördel med ta ett lån utan UC är att dessa kreditupplysningar inte har en negativ inverkan på din kreditvärdighet. 

Viktigt att jämföra och hitta rätt lån

Vid jämförelse av smslån kommer du att märka att de faktiska kostnaderna för lånet kan variera en hel del, även när lånet gäller samma belopp. Det är inte bara räntan som är det intressanta när du jämför, utan även uppläggningskostnader och utgifter i samband med aviseringar kan påverka vad du kommer att få betala. En del smslån är räntefria men det brukar bara betyda att långivaren istället tjänar pengar på en lite högre fast avgift.

Om du inte kan betala lånet

Det kan inte sägas för många gånger hur viktigt det är att inte ta konsumtionslån som man sen inte kan betala tillbaka. Som du säkert vet medför obetalda räkningar betalningspåminnelser, vilken också ofta medför en extra avgift. Skulle du inte betala räkningen efter en eller flera påminnelser kommer fakturan att gå vidare till inkasso, där du har 8 dagar på dig att betala. Sedan tillkommer ännu en avgift.

Från inkasso går den obetalda räkningen vidare till Kronofogdemyndigheten. Nästa steg är utmätning som görs av Kronofogden. Då går de över om du har andra tillgångar där de kan få in sina pengar. De får även rätt att ta den summa de kan varje månad.

Klarar du ändå inte av att betala kan du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden och sedan leva på existensminimum i 5 års tid. Detta är vare sig en rolig eller bekväm situation. 

Ha alltid en plan på hur du ska betala tillbaka ett snabblån innan du tar det. Om du inte är säker på att du kan betala tillbaka ett lån är det bäst att låta bli att låna. 

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Loreen

De bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen är årets höjdpunkt för många svenskar. Ett bidrag ska utses för …