Foto: Robert Hrušovar

Container 90 – “Eurovision Song Protest”

Nu i helgen gick Eurovison Song Contest 2022 av stapeln i Turin och Ukraina tog hem segern.

För vissa en tv-höjdpunkt för hela familjen. För andra ett irritationsmoment.

Zero Magazine tar inte sida i frågan, utan är av meningen att alla ska titta på och lyssna på precis vad de vill.

Container 90, EBM-duon bestående av Ronny Larsson och Jonas Rundberg, som lever enligt mottot feta basgångar och ”cut the crap”, tillhör däremot den skeptiska sidan och manifesterar detta med singeln ”Eurovision Song Protest”.

De är dock storsinta nog att se nyanserat på tävlingen.
– ”Eurovision Song Protest” följer ett tema som vi berört flera gånger tidigare angående skivbolag och musikindustrin i stort. Eurovision är som att skjuta i öppet mål och fick denna gången bli symbolen för glitter och botox. Ska man vara tuff måste man ha rätt attityd. Slå uppåt, aldrig neråt. Intressant och positivt är dock vad den “opolitiska” tävlingen faktiskt gör för hbtq-rörelsen.

Kalush Orchestra eller ”Eurovision Song Protest”. Eller båda. Ni väljer själva.
Container 90:s bidrag hittar ni i alla fall nedan:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …