Majestoluxe – Dry, Cold & Free

Vad sägs om lite retrofuturistisk, minimal och förhållandevis experimentell musik från Stockholm?

Majestoluxe, alias Conny Fornbäck, är tillbaka med sitt tredje fullängdsalbum på Kess Kill records: Dry, Cold & Free.

Precis som på de tidigare plattorna rör sig Majestoluxe i gränslandet mellan åttiotalsindustri, EBM och elektroaukustisk konstmusik.

Singlarna ”The Cold” och ”Business Angels” med tillhörande videor släpptes tidigare i vår. Nu är hela albumet ute på alla digitala plattformar. I mitten av juni släpps Dry, Cold & Free även på vinyl i en limiterad upplaga med handtryckta omslag.

Zero Magazine rekommenderar alla att kolla upp släppet!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Moist – Lavine

Han är designer, remixartist och driver ett skivbolag. Han har samarbetat med storheter som Moby, …