Sunday , November 27 2022

Julian & Marina – “Open Relationship”

Under projektnamnet Julian & Marina hittar vi, som bekant, inga mindre än Julian Brandt (Bobby, Kamera, Lustans Lakejer och uppskattad soloartist) och Marina Schiptjenko (BWO, Vacuum, radioprofil och framgångsrik gallerist), som slagit sig ihop för att göra elegant elektronisk pop tillsammans.

Med ”Pop / Art / Crooner / Fashion” som ledord har duon byggt upp ett helhetskoncept som är tämligen unikt på den svenska scenen.

Tio år efter debuten släpper de nu den nya singeln “Open Relationship”. Låttiteln anspelar mycket riktigt på att Julian och Marina är ett musikaliskt par som lever i ett öppet förhållande. 

På “Open Relationship” kan vi – för första gången hittills i denna konstellationen – höra Julians härligt funkiga och Duran Duran-inspirerade basspel, som alla vänner av Lustans Lakejer är bekanta med.

Julian & Marina låter hälsa att en EP är på gång. Följ dem på deras Facebooksida.

Ni hör electro crooner-delikatessen nedan. Och kom ihåg: ”Julian & Marinas music is made for beautiful people only…”

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …