Monday , September 26 2022

Manic Street Preachers gör Madonnaklassikern “Borderline”

1984 släppte Madonna ”Borderline” som den femte och sista singeln från sitt debutalbum.

Låten, som handlade om en obesvarad kärlek och skrevs som ett uppror mot manlig chauvinism, remixades av hennes dåvarande pojkvän John “Jellybean” Benitez och blev Madonnas första topp-10-hit på Billboard Hot 100.

Nyligen framförde Wales coolaste glampunkindierockare, Manic Street Preachers, den live på en konsert i Cardiff.

Gensvaret blev så starkt och positivt att de nu även bestämt sig för att spela in låten i studion. Håll ögon och öron öppna på era strömningstjänster!

Fram till dess kan vi avnjuta liveversionen.

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Love On Drugs - MeLODies

Love On Drugs – MeLODies

Tre fullängdare har Thomas Pontén gett ut hittills under bandnamnet Love On Drugs, inklusive nya …