Sunday , November 27 2022

Fred Skitty – “Je m’ecchymose”

Låt oss titta lite närmare på ett franskt framtidslöfte. 

Närmare bestämt den unga DJ:n, låtskrivaren och producenten Fred Skitty, alias Blandine Andrieu från Nîmes.

Häromåret släppte hon sin debut-EP, Belonging To The Night, och musikaliskt rör hon sig i ungefär samma världar som förebilderna Kylie Minogue, Robyn och Röyksopp.  

På sin nya singel, ”Je m’ecchymose”, som är ett samarbete med textförfattarna Aurélie Oziol och Agathe Genieys, sjunger hon nu för första gången helt på franska. 

Den melankoliska och eleganta elektropoplåten, som kombinerar varma retrosyntljud med dansanta beats, är det första smakprovet från Fred Skittys kommande debutalbum.   

Zero Magazine ger en stor tumme upp och ser fram emot mer!

Följ Fred Skitty på hennes Facebooksida

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …