Thursday , April 18 2024

Hemværnet – “Mamma”

Låt oss titta närmare på ett intressant samarbete.

Å ena sidan postpunkprofilen Jan Strandqvist, bekant från kultband som Brända Barn och Red Mecca. Å andra sidan Lars Bygdén, som med The Thousand Dollar Playboys var förgrundsgestalt inom den altcountryvåg som svepte över Sverige under slutet av nittiotalet.

Vid första anblicken har de båda kanske inte speciellt mycket gemensamt, men tillsammans skapar de något helt eget, där resultatet blir större än delarna.

Duon kallar sig Hemværnet och på debutsingeln ”Mamma”, som är en uppgörelse med oläkta sår från barndomen, sjunger Lars Bygdén för första gången på svenska till Jan Strandqvists mörka och elektroniska ljudlandskap.

Gripande och suggestivt. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …