Thursday , February 29 2024

Covered in Snow – “Miljonprogrammet”

Nu över till folkbildning i ett indieelektroniskt popformat.

Miljonprogrammet var ett bostadspolitiskt program som genomfördes på sextio- och sjuttiotalet för att möta det stora behovet av bostäder för dem som flyttat från landsbygden till storstäderna. 100 000 nya lägenheter byggdes varje år under en tioårsperiod och målet uppfylldes, men många av bostadsområdena stämplades som socialt undermåliga och är idag segregerade.

Den Stockholmsbaserade duon Covered in Snow, som består av Mikael Engström och Tom Hedlund, tematiserar fenomenet på sin nya singel: 
– ”Miljonprogrammet is the name of the Swedish political program that would eliminate the great housing shortage with modern housing at reasonable prices. Today, the houses rise like tombstones over people in many places in the suburbs. This song is about exclusion and fellowship at the same time.”

Gillar ni Kent och sentida a-ha? Då kan ni säkert uppskatta ”Miljonprogrammet”. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …