Sunday , November 27 2022

Covered in Snow – “Miljonprogrammet”

Nu över till folkbildning i ett indieelektroniskt popformat.

Miljonprogrammet var ett bostadspolitiskt program som genomfördes på sextio- och sjuttiotalet för att möta det stora behovet av bostäder för dem som flyttat från landsbygden till storstäderna. 100 000 nya lägenheter byggdes varje år under en tioårsperiod och målet uppfylldes, men många av bostadsområdena stämplades som socialt undermåliga och är idag segregerade.

Den Stockholmsbaserade duon Covered in Snow, som består av Mikael Engström och Tom Hedlund, tematiserar fenomenet på sin nya singel: 
– ”Miljonprogrammet is the name of the Swedish political program that would eliminate the great housing shortage with modern housing at reasonable prices. Today, the houses rise like tombstones over people in many places in the suburbs. This song is about exclusion and fellowship at the same time.”

Gillar ni Kent och sentida a-ha? Då kan ni säkert uppskatta ”Miljonprogrammet”. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …