Johnny Beauford – Just A Little Pick Me Up

Betyg - 6

6

Lättsmälta pop- och rocklåtar med en aning soul och en speciell höjdpunkt. 

User Rating: Be the first one !
Johnny Beauford - Just A Little Pick Me Up
Skivbolag: Egen produktion

Johnny Beauford har skapat musik i mer än ett decennium och medverkat på ett halvt dussin album med americanaprojektet Jack Kerowax och rockbandet Bravo, Max! från Dallas. Det har även blivit ett par ep:n, men Just A Little Pick Me Up är starten på hans solokarriär på riktigt.

Johnny Beauford håller till i Texas, men det hörs inte direkt på den mix av rock n roll, pop och soul som Just A Little Pick Me Up innehåller. Personligen älskar jag svängiga ”CST”, den gör mig på grymt gott humör, och det är synd att inga andra låtar på albumet urskiljer sig som den gör, men generellt är detta en trevlig platta ändå. Den innehåller tio låtar allt som allt och Johnny Beauford har skrivit samtliga. Skulle jag välja ut ytterligare favoriter får det bli inledande rocklåten ”Killer Bus Driver” med sina distade gitarrer, ”Golden Lungs” som har ett softare sound, kort pianosolo och skönt gung, ”Echo Chamber” som både är flummigt vacker och lite småtung på sina håll, samt ”Doomsday Cafe” som är allt annat än doomig, utan snarare en poplåt med viss 80-talsfeeling. Anledningen till att cd:n delats upp i en a- och b-sida beror bara på att den även finns utgiven som vinyl, ifall någon skulle undra. Musikaliskt skiljer sig inte innehållet på de bägge sidorna nämnvärt åt, även om jag själv föredrar spåren på plattans första halva… med undantag av de nyss nämnda ”Echo Chamber” och höjdpunkten ”CST” förstås, som placerats mot slutet av skivan. Förutom Beauford själv är det Jonathan Jackson och Garrett Padgett som står för musiken och arrangemangen här. Till sin hjälp har de en del musikaliska gäster, men det framgår inte vem som lirar vad på konvolutet. Skit detsamma, Just A Little Pick Me Up är en trevlig platta och med Guds försyn och lite tur kanske en uppföljare kan bli ännu bättre? Det lär visa sig så småningom.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …