Surrender Hill – Just Another Honky Tonk In A Quiet Western Town

Betyg - 9

9

User Rating: Be the first one !
Surrender Hill - Just Another Honky Tonk In A Quiet Western Town
Skivbolag: Blue Betty Records

Surrender Hill har alltid gjort bra plattor, men dubbelalbumet Just Another Honky Tonk In A Quiet Western Town är tveklöst den bästa jag har hört med dem hittills. Första skivan här innehåller ren traditionell country medan den andra är mer åt americanahållet.

Robin Dean Salmon och Afton Seekins från Georgia skriver ofta låtar som fastnar i minnet och deras nya platta är storartad. Den första skivan på den här dubbeln innehåller ren, traditionell countrymusik när den är som bäst; svängig, hjärtlig och med utmärkta melodier. Den plattan heter Just Another Honky Tonk och titeln säger allt. Den andra heter följaktligen In A Quiet Western Town och är lugnare, mer inriktad på americana, men fortfarande tillräckligt mycket country för att de två plattorna ska kännas som en helhet. Låtar som ”One in the same” som Seekins sjunger lead på, ”Love Your Neighbor” där Salmon har miken, ”Boomtown”, titelspåret och inte minst underbara ”Arizona Morning” tillhör skivans mest njutbara stunder, men bland plattans 12 låtar finns det många andra som är väl värda att nämnas också. Min favorit av skivorna är dock den första där låtar som inledande ”Cowboy Ccampfire Song”, svängiga ”Just Stay” med sin fina melodi, line-dansanta barlåten ”If His Ain´t My Rodeo”, den lugnare ”Call Upon My Friends” och ”Heartache Goodbye” som Seekins sjunger, samt ”Just Another Honky Tonk” är bara är hälften av höjdpunkterna. Jag skulle kunna räkna upp dem alla. Hade bägge plattorna låtit som den första hade betygsnian blivit en tia t.o.m. Musikaliskt finns här allt man önskar inom genren: pedal steel, dobro, twangiga gitarrer, fiddle och oavsett om du gillar Dwight Yoakam eller the Eagles, Emmylou Harris eller Waylon Jennings kommer den här plattan att pryda sin plats såväl i skivhyllan som i cd-spelaren. Inget snack om saken, Surrender Hill kan sitt hantverk och det låter som att de menar varenda strof de sjunger. En utmärkt platta inom sina genrer som spelats mycket här hemma och lär fortsätta göra det en lång tid framöver.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …