Glashus – debuterar med “Droger, Fester & Panik”

Låt oss titta lite närmare på en ny svensk duo, som gör modern elektronisk pop med attityd.

Glashus, som består av Iona Köhler Alvén och Mattias Norén, kombinerar catchy melodier, snygga syntljud och dansanta beats med genomtänkta texter.

Deras debutsingel, “Droger, Fester & Panik” handlar om självdestruktivitet och festande som bryter ner relationer. Att ge upp delar av sig själv för att vara med någon annan och att blunda för verkligheten, eftersom man så gärna vill ha en annan sanning.

Iona Köhler Alvén och Mattias Norén berättar: 
– Låten beskriver hur man kan kasta sig ut i ett liv med någon, eftersom man vill hänga med i svängarna och vara med på allt det roliga och vara en person som kan göra allt det där “balla”, trots att det korta ruset i verkligheten bara hindrar en från att leva lyckligare. Egentligen är det också en typ av kärlekslåt, där man vill fokusera på allt som är bra med en person. Man tror att man klarar av en typ av livsstil och kompromissar med sig själv för att vara med någon som man älskar. Men i slutändan så tär det för mycket på en och man står kvar ensam med panikattacker och undrar vad fan man tänkte…

”Droger, Fester & Panik” är mixad av Lukas Nathanson och mastrad av Hans Olsson i Svenska Grammofonstudion.

Glashus live i vår:
14 april: Kafé de luxe, Växjö
16 april: Grand, Malmö

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Red Cell

Red Cell släpper nya singeln “Only Night”

Den svenska elektroniska duon Red Cell är äntligen tillbaka med ny musik sen deras senaste …