Tuesday , April 23 2024

J Temp 13 – America Or Bust

Betyg - 7

7

En palett av gitarrdriven hårdrock och metal, uppblandad med allt möjligt.

User Rating: Be the first one !
J Temp 13 - America Or Bust
Skivbolag: Jib Machine Records

J Temp 13 är namnet på John Templemans soloprojekt, där han skrivit och lirar det mesta själv, men med hjälp av diverse musiker på olika låtar. Tillsammans med Brandon Youngs som också lirar och sjunger på plattan, har han producerat America Or Bust och det här är mestadels hård skit, men mångfacetterad sådan.

America Or Bust inleds med det korta introt ”1974”, sedan brakar plattan igång med ”Liberty Street” där en av mina svenska favoritgitarrister, Håkan Englund, lirar lead- och slidegitarr samt sätter ett sjuhelvetes rått rock n roll-solo. Ännu hårdare blir musiken i ”Where Do We Pay” innan Templeman lugnar ner sig med popiga ”Sorrow My Crooked Friend”. Men detta är tveklöst en metalplatta så det sparkas stjärt i merparten av låtarna. Ibland melodiöst som i ”Kenopsia” (som man också gjort en video på) och ”Magazine” eller så är det tyngden och röjet som dominerar i låtar som ”It Ain´t Safe”, fläsktunga doombomben ”An Eye For All Seeing Eyes” och likaledes tunga avslutningen med ”Melvin´s Desk”. Jag får känslan av att Templeman haft riktigt skoj när han skapat den här kompromisslösa musiken och det har man som lyssnare också. Man kan aldrig veta vad som komma skall i nästa låt, som syntbaserade ”Hazey Vsion” där det rappas över den rytmiskt repetitiva industrigrunden. Mycket cool låt. Den följs av en soulig och funkig instrumental sak som heter ”Skeleton Key” och som är någon sorts fusion mellan nämnda genrer och hårdrocksgitarrer. J Temp 13 är tveklöst mångsidig, lyssna bara på boogiegunget i ”Spark Off! (2022 version)”, den såg man inte komma i förtid. Albumet tillägnas minnet av Al Collins, Paul ”Sparky” Adams, Matt Gillespie och Michael Chomos.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Intelligent Music Project VI - The Creation

Intelligent Music Project VI – The Creation

Skapare bakom hårdrocksprojektet Intelligent Music Project VI är doktor Milen Vrabevski. Han är förutom läkare …