Bauhaus – “Drink The New Wine”

Bauhaus behöver knappast någon introduktion.

Den mörkt postpunkiga kvartetten, med Peter Murphy i spetsen, har inte bara gett oss klassiker som ”Bela Lugosi’s Dead”, ”She’s in Parties” och “Kick in the Eye”, utan har dessutom gjort ett gigantiskt avtryck på gothscenen.

Nu är legenderna från Northampton tillbaka med en ny singel – deras första nyskrivna låt på drygt 14 år.

”Drink The New Wine” bygger på ett beat av trummisen Kevin Haskins. Bandets andra tre medlemmar, David Jay, Peter Murphy och Daniel Ash, tilldelades sedan en minut var att fylla med vad de ville, utan att dela sina idéer med varandra. Kvartetten monterade avslutningsvis ihop låten och skrev crescendot tillsammans. ”Arty” och ”avantgardistiskt” är bara förnamnet…

Titeln “Drink The New Wine” är influerad av första gången de surrealistiska konstnärerna André Breton, Marcel Duchamp, Jacques Prévert och Yves Tanguy träffades i Paris, 1925, för att utveckla cadavre exquis-tekniken, där ett flertal konstnärer skapar ett verk genom att samarbeta sekventiellt.

Imponerande!

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Norges bästa liveband startar Europaturnén i Stockholm

Tio år efter en utsåld avskedsturné återuppstod Kaizers Orchestra i höstas och fortsatte på samma …