Wednesday , February 1 2023

Bauhaus – “Drink The New Wine”

Bauhaus behöver knappast någon introduktion.

Den mörkt postpunkiga kvartetten, med Peter Murphy i spetsen, har inte bara gett oss klassiker som ”Bela Lugosi’s Dead”, ”She’s in Parties” och “Kick in the Eye”, utan har dessutom gjort ett gigantiskt avtryck på gothscenen.

Nu är legenderna från Northampton tillbaka med en ny singel – deras första nyskrivna låt på drygt 14 år.

”Drink The New Wine” bygger på ett beat av trummisen Kevin Haskins. Bandets andra tre medlemmar, David Jay, Peter Murphy och Daniel Ash, tilldelades sedan en minut var att fylla med vad de ville, utan att dela sina idéer med varandra. Kvartetten monterade avslutningsvis ihop låten och skrev crescendot tillsammans. ”Arty” och ”avantgardistiskt” är bara förnamnet…

Titeln “Drink The New Wine” är influerad av första gången de surrealistiska konstnärerna André Breton, Marcel Duchamp, Jacques Prévert och Yves Tanguy träffades i Paris, 1925, för att utveckla cadavre exquis-tekniken, där ett flertal konstnärer skapar ett verk genom att samarbeta sekventiellt.

Imponerande!

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Robert Smith

Robert Smith avslöjar albumtitel

Under BandLab NME Awards uppträde Robert Smith live med bandet Chvrches. I en intervju efteråt …