Tuesday , August 9 2022

The Blue Hour – gör snygg Tori Amos-cover

Låt oss titta lite närmare på The Blue Hour – en begåvad drömpopduo från Seattle, som är inspirerad av fina artister som Kate Bush och stora författare som Neil Gaiman. 

De bjuder på en elektronisk och lätt triphopig cover på Tori Amos starka nittiotalslåt ”Cornflake Girl”, som bygger på Alice Walkers roman ”Possessing the Secret of Joy” och nådde fjärdeplatsen på brittiska topplistan. 

Rekommenderas varmt! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …