Sunday , August 14 2022

Dominik Eulberg – elektroniska nytolkningar av Satie

1888 komponerade Erik Satie de meditativa, gåtfulla och undersköna Gymnopédierna. Förutom att förtjusa sin samtid, så uppfann han på köpet även mer eller mindre ambientmusiken åttio år före Brian Eno.

Att nytolka så banbrytande stycken som Gymnopédierna är naturligtvis att ta en risk, men den tyske DJ:n och electronicaartisten Dominik Eulberg löser utmaningen med bravur.

Årets bästa avslappningsmusik hittills? Zero Magazine gillar i alla fall vad vi hör!

Läs mer om den mångfacetterade Herr Eulberg (inte bara musiker – utan även författare, spelutvecklare och gästforskare vid Naturhistoriska museet i Berlin) här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …