Thursday , August 11 2022
Foto: Nick Fancher

Muse – “Compliance”

De brittiska elektrorockarna Muse, som gett oss fantastiska skivor som Origin of Symmetry och agerat förband åt självaste Depeche Mode, är tillbaka med en ny stark singel.

Denna heter ”Compliance” och leder så smått tankarna till tidigare nämnda Basildonband, om än med ett mer dominant dansbeat. Även tematiskt är det en genomtänkt historia:
– ”Compliance” is about the promise of safety and reassurance sold to us by powerful entities during times of vulnerability. Gangs, governments, demagogues, social media algorithms and religions seduce us with misleading untruths and comforting fables. They want us to join their narrow worldview in exchange for obedience and turning a blind eye to our own internal voice of reason and compassion. They just need our Compliance, berättar bandet.

En av vårens starkaste låtar? Vad säger ni?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Northern Loner - The Paper City Conspiracy

Northern Loner – The Paper City Conspiracy

En hemlighetsfull orange folder anlände i brevlådan. Den påminde om ett uppdrag i en mystisk …