Foto: Nick Fancher

Muse – “Compliance”

De brittiska elektrorockarna Muse, som gett oss fantastiska skivor som Origin of Symmetry och agerat förband åt självaste Depeche Mode, är tillbaka med en ny stark singel.

Denna heter ”Compliance” och leder så smått tankarna till tidigare nämnda Basildonband, om än med ett mer dominant dansbeat. Även tematiskt är det en genomtänkt historia:
– ”Compliance” is about the promise of safety and reassurance sold to us by powerful entities during times of vulnerability. Gangs, governments, demagogues, social media algorithms and religions seduce us with misleading untruths and comforting fables. They want us to join their narrow worldview in exchange for obedience and turning a blind eye to our own internal voice of reason and compassion. They just need our Compliance, berättar bandet.

En av vårens starkaste låtar? Vad säger ni?

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …