Tuesday , April 23 2024

The Killing Tapes – “Black”

Låt oss titta lite närmare på en intressant svensk skivdebutant. Nämligen The Killing Tapes från Linköping, som består av Marcus Crede och Peter Svensson.

Duon släppte nyligen sitt första album, Black, som är inspirerat av fina band som The Cure, Radiohead, The Psychedelic Furs, Nine Inch Nails och Roxy Music. 

Stämningarna är mörka, men det behöver inte nödvändigtvis ses som ett melankoliskt album. Duon lyfter fram att ”alla har en svart period i sitt liv, men har samtidigt ett behov av att antingen ta sig därifrån eller att helt enkelt bara ha vetskapen att det finns många andra därute som känner samma saker.”

Marcus och Peter beskriver The Killing Tapes som ”ett sätt att leva” och Black som ett försök att förmedla känslor genom ljudlandskap som alla kan identifiera sig med.
– Det finns ett ställe där vi får vara de vi är. Det är inte en annan del av mitt liv, utan en självklarhet. Precis som familjen är en självklarhet. I The Killing Tapes finns det möjlighet att ge utlopp för saker som man i annat fall hade löpt risken att bli straffad för. Och det känns onödigt. Och inte i relation till vad man skulle offra. Det är bättre att banka skiten ur ett instrument, eller verkligen lämna ut sig genom att visa vad man känner, berättar Marcus Crede.
– Projektet blev större än vi hade väntat och har på många sätt ätit upp allt annat i våra liv. Många timmar läggs i studion. Och när man kommer hem, så tänker man på allt man vill göra vid nästa tillfälle och allt som måste göras runt själva skapandet, fortsätter Peter Svensson. 

Följ The Killing Tapes här och lyssna på deras ambitiösa debutskiva, Black, här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …