Thursday , August 11 2022

A Blue Ocean Dream – “On The Radio”

1978 hörde den då tioårige upplänningen Owe Emfestav för första gången ”The Model” på Radio Luxemburg. Sedan dess har Kraftwerk varit en ständig inspirationskälla för hans musikskapande.

2002 startade Owe (som även är en duktig konstnär) elektropopprojektet A Blue Ocean Dream, som nådde vissa framgångar. Däribland ett skivsläpp på det amerikanska bolaget A Different Drum och ett remixutbyte med Color Theory.

Efter ett par tysta år är Owe nu tillbaka med singeln ”On The Radio”, som är en hyllning till barndomsidolerna Kraftwerk. Ett nytt album, med arbetsnamnet Solitude Living, är dessutom på gång. 

Gillar ni Düsseldorfinspirerad maskinpop, robotröster och sentimentala syntslingor? Då finns det all anledning att kolla upp A Blue Ocean Dream! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Northern Loner - The Paper City Conspiracy

Northern Loner – The Paper City Conspiracy

En hemlighetsfull orange folder anlände i brevlådan. Den påminde om ett uppdrag i en mystisk …