Cold Connection – “Beautiful”

Helsingborgsbandet Cold Connection, som Zero Magazine nyligen gjorde en stor intervju med (läs den gärna här) har släppt en ny singel. Närmare bestämt en remixad version av ”Beautiful”. Vi bad duon om en snabb kommentar. 

Daniel Billqvist: När jag skrev texten till  ”Beautiful” hade jag den ständigt ökande och osunda kroppsfixeringen i tankarna, men också sociala mediers allt större inflytande i vad som räknas som okej eller inte. Unga tjejer och killar får en skruvad bild om vad som är framgång och pressen på dem ökar ständigt. Ibland blir den helt enkelt för stor. Du är okej som du är och låt ingen annan säga något annat! 

Pontus Olsson: ”Beautiful” har en sorglig men vacker känsla som Daniels text fångar perfekt. Jag tycker det är sorgligt att se alla unga tjejer som är missnöjda med sig själv och sitt utseende, trots att de egentligen har allt. Sociala medier förstärker detta ännu mer. Utseende och materiell framgång är det enda som räknas i en allt mer ytlig värld. Anledningen till att vi gjorde en remix var att det kändes som att det saknades något i originalversionen, så vi bytte ut lite ljud och skapade ett nytt mer Kraftwerkinfluerat beat samt en refräng till huvudslingan. 

I maj hoppas Cold Connection kunna släppa ett remixalbum, som innehåller omstöpta versioner av låtar från Seconds Of Solitude. I slutet av samma månad ska de även agera förband till Covenant på Charles Dickens i hemstaden Helsingborg (läs mer här). 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Heresy – A tribute to Rational Youth

Efter Kraftwerks Computer World är det nog ingen överdrift att kalla Rational Youths debutalbum Cold War …