Depeche Modes Dave Gahan gästar OLI på nya singeln “Does That Hurt?”

Londonbaserade singer songwritern OLI samarbetar med ingen mindre än Dave Gahan från Depeche Mode. Deras gemensamt skrivna låt “Does That Hurt?” är ute nu.

Dave Gahan och OLI träffades genom den legendariska producenten Benny D (Kylie, Robbie Williams, Depeche Mode) som har arbetat på samtliga av OLI:s releaser. På “Does That Hurt?” möts Daves igenkännliga sång med OLIs vackra, känsliga röst och det låter som om de två kämpar för att få stå i centrum, den storslagna produktionen ger en riktigt häftig känsla.

OLI

Till den engelska tidningen Music Crown säger OLI.
– Jag ville att det skulle verka som två personer som helt enkelt inte kan ses öga mot öga. De båda lyssnar inte riktigt på varandra. Det är nästan som att de avbryter varandra genom hela låten. Stora delar av låten var redan klar när jag hörde den första gången, så jag ville få den att passa ihop med vad jag skulle sjunga. Jag tror att jag skrev fem eller sex versioner av texten för att jag var så nervös för att få det att fungera… Det är en speciell låt för mig, det är första gången jag lutar mig åt rockgenren, och jag älskar den verkligen.

Tillsist avslutar hon med att säga
Ärligt talat känner jag mig ganska lycklig att jag ens fick möjligheten att ha min röst och text på en låt med en så ikonisk artist.

Lyssna på ‘Does That Hurt?’ nedan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …