Foto: Jannike Viveka

aux animaux – släpper nya EP:n “The Hydesville Episode”

Letar ni efter suggestiv och dunkel musik? Då vill Zero Magazine gärna lyfta fram Gözde Düzer, som växte upp i Istanbul, flyttade till Sverige för ungefär tretton år sedan och gör mörk synthwave under artistnamnet aux animaux.     

Med ett brett spektrum av fina influenser – från Massive Attack och John Carpenter till Anna von Hausswolff – bjuder aux animaux på en spännande kombination av melankoliska syntslingor, kusliga thereminljud och säregen sång.

Den nya EP:n, The Hydesville Episode, skiljer sig lite från hennes tidigare släpp. Den är inspirerad av ockultism, är mestadels instrumentell och påminner om ett soundtrack till en skräckfilm. EP-titeln är tagen från ett kapitel i Sir Arthur Conan Doyles bok The History of Spiritualism, som handlar om systrarna Fox som startade hela rörelsen spiritism. 

The Hydesville Episode är producerad och mixad av aux animaux. Mastringen gjordes av Doruk Öztürkcan från det turkiska darkwavebandet She Past Away, som aux animaux turnerat en del med.

En video för inledningsspåret ”Omen” är inspelad. Den hämtar inspiration från bland annat den klassiska skräckfilmen med samma titel. Missa inte premiären på Post-Punk.com på måndag, den 7 mars.

https://www.youtube.com/watch?v=4FJubw7_W08

aux animaux – live 2022 
14/4 – Slaktkyrkan, Stockholm (med She Past Away, Minuit Machine, Rein)
10/6 – Klubb Död, Patricia, Stockholm (med SYZYGYX)
20/5 – Nalen Klubb, Stockholm (med Algiers)
9/7 – Subkultfestivalen

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …