Wednesday , December 7 2022
Foto: Jannike Viveka

aux animaux – släpper nya EP:n “The Hydesville Episode”

Letar ni efter suggestiv och dunkel musik? Då vill Zero Magazine gärna lyfta fram Gözde Düzer, som växte upp i Istanbul, flyttade till Sverige för ungefär tretton år sedan och gör mörk synthwave under artistnamnet aux animaux.     

Med ett brett spektrum av fina influenser – från Massive Attack och John Carpenter till Anna von Hausswolff – bjuder aux animaux på en spännande kombination av melankoliska syntslingor, kusliga thereminljud och säregen sång.

Den nya EP:n, The Hydesville Episode, skiljer sig lite från hennes tidigare släpp. Den är inspirerad av ockultism, är mestadels instrumentell och påminner om ett soundtrack till en skräckfilm. EP-titeln är tagen från ett kapitel i Sir Arthur Conan Doyles bok The History of Spiritualism, som handlar om systrarna Fox som startade hela rörelsen spiritism. 

The Hydesville Episode är producerad och mixad av aux animaux. Mastringen gjordes av Doruk Öztürkcan från det turkiska darkwavebandet She Past Away, som aux animaux turnerat en del med.

En video för inledningsspåret ”Omen” är inspelad. Den hämtar inspiration från bland annat den klassiska skräckfilmen med samma titel. Missa inte premiären på Post-Punk.com på måndag, den 7 mars.

aux animaux – live 2022 
14/4 – Slaktkyrkan, Stockholm (med She Past Away, Minuit Machine, Rein)
10/6 – Klubb Död, Patricia, Stockholm (med SYZYGYX)
20/5 – Nalen Klubb, Stockholm (med Algiers)
9/7 – Subkultfestivalen

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Flea Market

5 bästa musikspellistorna för gaming

Att lyssna på musik upptar en stor del av människors liv. Det kvittar om folk …