Thursday , August 11 2022

Ny singel och nytt album från Christian Death

Nu över till ett äkta kultband. 

Ända sedan starten 1979 har amerikanska Christian Death både utmanat de musikaliska gränserna och varit föremål för kontroverser med sina tvetydiga texter.

Deras åttiotalsplattor, som Only Theatre Of Pain och Catastrophe Ballet, räknas som klassiker inom deathrockgenren och har inspirerat yngre kollegor som Danzig, Paradise Lost, Type O Negative och Nine Inch Nails.     

Christian Death bjuder nu på en ny singel, i form av den snyggt melodramatiska gothrocklåten ”Blood Moon”, som aptitretare inför det kommande albumet Evil Becomes Rule som är planerat till senare i år.  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Northern Loner - The Paper City Conspiracy

Northern Loner – The Paper City Conspiracy

En hemlighetsfull orange folder anlände i brevlådan. Den påminde om ett uppdrag i en mystisk …