Ny singel och nytt album från Christian Death

Nu över till ett äkta kultband. 

Ända sedan starten 1979 har amerikanska Christian Death både utmanat de musikaliska gränserna och varit föremål för kontroverser med sina tvetydiga texter.

Deras åttiotalsplattor, som Only Theatre Of Pain och Catastrophe Ballet, räknas som klassiker inom deathrockgenren och har inspirerat yngre kollegor som Danzig, Paradise Lost, Type O Negative och Nine Inch Nails.     

Christian Death bjuder nu på en ny singel, i form av den snyggt melodramatiska gothrocklåten ”Blood Moon”, som aptitretare inför det kommande albumet Evil Becomes Rule som är planerat till senare i år.  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …