Future Echoes – ny showcasefestival i Norrköping!

Några år efter att Where´s the music lade ner har Norrköping nu fått en ny showcasefestival. Future Echoes arrangeras den 17-19 februari och kommer att presentera 71 artister från 22 länder på fyra olika spelställen.

Efter att ha skjutits upp flera gånger på grund av pandemin kommer Future Echoes nu att ha sin premiär, bra tajmat till veckan efter att restriktionerna lättar. Under tredagarsfestivalen kommer det att arrangeras spelningar och föreläsningar runt om i centrala Norrköping. Istället för dyra dragplåster satsar man på lovande artister från både Sverige och utomlands, som nu får chansen att visa upp sig för en ny publik.

– Vi kommer ha ett fokus på framtiden och den nya musikindustrin som växer fram just nu säger Peter Åstedt från Future Echoes.

En av de lokala artisterna som spelar på Future Echoes är Agnes Matsdotter som nu är sugen på att komma ut och möta sin publik efter två år av restriktioner.

–  Ja, ska du gå på nåt i vår, gå på Future Echoes. Det kommer vara kosläpp-stämning och jag tänker göra min bästa spelning nånsin. Och fler spelningar på gång har en ju alltid, men inga spikade. Det som var spikat under våren spikades av där i vinter-restriktions-återfallet. Det har ju inte varit high life för livemusiken, men efter 9:e februari hoppas vi på bättring och livet åter. Jag vill också spela ett akustiskt set igen, det är alltid så intimt och fruktansvärt mysigt. Låtarna får ett annat, nytt liv.

Linköpingstjejen Agnes är aktuell med nya popsingeln “Spritdränkta”, som följs upp av ytterligare en singel i vår. Hon har börjat samarbeta med en ny producent, vilket gett hennes musik en ny ljudbild.

Agnes Matsdotter
Agnes Matsdotter, Foto Jennifer Sylvan

–  Det är ju verkligen en ny riktning min musik tar nu. Vi kallar det Agnes 2.0. “Spritdränkta” är den första i en rad låtar med ett nytt sound. Pandemin gjorde mycket med många – mig fick den att börja skriva och sjunga personligare och råare och det resulterade i den här nya musiken.

En showcasefestival ska visa upp okända artister för en ny publik, men att ta klivet från lokal artist upp till riksnivå är svårt. Agnes Matsdotter är en artist som har den musikaliska potentialen och hon har en plan för hur hon ska ta ytterligare kliv i sin karriär.

– Leverera bra nog så att du själv skulle betala för det. Vare sig publiken består av ett dansgolv som kan dina låtar eller en 10-åring på sparkcykel som lägger hälften av uppmärksamheten på dig, hälften på att peta i näsan (har absolut hänt): leverera. Och be om saker, för de kommer mycket sällan av sig självt, framförallt inte i början. Och var schysst, annars vill ingen jobba med dig.

Om Tobias Pettersson

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …