John Aulabaugh – Sweet As You

Betyg - 7

7

Psykedelisk pop med vackra melodier och vilda gitarrer.

User Rating: Be the first one !
John Aulabaugh - Sweet As You
Skivbolag: Egen prod.

John Aulabaugh började skriva sångerna till Sweet As You redan 2017, då livet var riktigt tungt och höll på att krossa honom. Det var inte tur bara för honom att han hittade den kreativa utvägen, utan även för oss som nu får njuta av resultatet.

Sweet As You är en melodiös 10-låtars popplatta med starka psykedeliska tendenser och en 70-talskänsla som jag lyssnat på rätt länge nu. Plattan är spännande, bra, intressant och överraskande med sina ljudeffekter, sin sliriga atmosfär och Aulabaughs sköna, följsamma röst som tar oss genom verser och refränger som ett vänligt levande lok i en tecknad barnfilm tar sina tittare genom färggranna städer och naturområden på en alltid föränderlig räls. Mitt i denna musikaliska skog av magiska svampar exploderar Aulabaughs distade gitarr som om den vill slita sönder den läckra, tillbakalutade och ofta vackra värld han nyss målat upp. Men så sker inte. Gitarrmonstret tillåts inte att demolera sin omvärld. Efter en stund är vi nämligen tillbaka i melodirikedomen och nog är det lite av en bergochdalbanetripp vi tagits ut på. John Aulabaugh håller till i Champaign, Illinois och har gett ut tre soloalbum hittills. Det första av dessa spenderade 20 veckor på Americana-listan i USA 2015. Han har också jobbat ihop med Rami Jaffee (Foo Fighters), Dave Krusen (Pearl Jam), Frank DiVanna (Trashcan Sinatras), Jason Roberts (Candles, Norah Jones) and Jessy Greene (Foo Fighters/Pink). Det är således märkligt att vi här i Norden och Europa inte hört talats mer om honom. Speciellt om de tidigare albumen är lika övertygande som Sweet As You. Det är någonting jag omgående tänker ta reda på svaret till.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …