Wednesday , March 22 2023

Flowers by Irene – “Allt är ego”

Singeln ”Allt är ego” är hämtad från Flowers by Irenes kommande album, Möte med Monstret, och bygger på sångaren, låtskrivaren och producenten Fredrik Bergströms egna upplevelser med utgångspunkt i den ADHD-diagnos han fick för ett par år sedan.
– På mitt kommande album lägger jag allt på bordet. För femton år sedan hade “monstret” tagit mig och höll ner mig mot marken. Ett kallt stryptag runt min hals. Åratal av obehandlade, överväldigande känslor, misstag, förtvivlan och en vetskap om att något var väldigt, väldigt fel. Men jag vågade aldrig se mitt monster i ögat förrän det fullständigt ställde sig i vägen. Fjorton år senare fick jag min ADHD-diagnos, som vände upp och ner på hela mitt liv. Jag hade redan ifrågasatt varför mitt liv alltid sett så underligt ut och jag var redan klar med att analysera. Det var dags att ta itu med livet. Albumet Möte med Monstret är mitt sätt att säga farväl till honom och monstret är inte välkommet tillbaka.

”Allt är ego” är modern elektropop med ett viktigt budskap, som ni gör alldeles rätt i att lyssna på. Missa inte heller den minimalistiska och mörka musikvideon!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …