Monday , August 15 2022

Flowers by Irene – “Allt är ego”

Singeln ”Allt är ego” är hämtad från Flowers by Irenes kommande album, Möte med Monstret, och bygger på sångaren, låtskrivaren och producenten Fredrik Bergströms egna upplevelser med utgångspunkt i den ADHD-diagnos han fick för ett par år sedan.
– På mitt kommande album lägger jag allt på bordet. För femton år sedan hade “monstret” tagit mig och höll ner mig mot marken. Ett kallt stryptag runt min hals. Åratal av obehandlade, överväldigande känslor, misstag, förtvivlan och en vetskap om att något var väldigt, väldigt fel. Men jag vågade aldrig se mitt monster i ögat förrän det fullständigt ställde sig i vägen. Fjorton år senare fick jag min ADHD-diagnos, som vände upp och ner på hela mitt liv. Jag hade redan ifrågasatt varför mitt liv alltid sett så underligt ut och jag var redan klar med att analysera. Det var dags att ta itu med livet. Albumet Möte med Monstret är mitt sätt att säga farväl till honom och monstret är inte välkommet tillbaka.

”Allt är ego” är modern elektropop med ett viktigt budskap, som ni gör alldeles rätt i att lyssna på. Missa inte heller den minimalistiska och mörka musikvideon!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …