Saturday , April 13 2024

Vackra psykedeliska ljudvärldar från Glassmanet

Nu över till en av Norges för tillfället intressantaste artister.

Nämligen den hemlighetsfulla producenten, multiinstrumentalisten och bildkonstnären Glassmanet, som gör experimentell psykedelisk drömpop.
– Min ambition är att utforska olika musikaliska universum och skapa spännande audiovisuella upplevelser, berättar hon för Zero Magazine. 

Glassmanets nya singel heter ”Drown Out” och bjuder på en fascinerande ljudvärld. 
– “Drown Out” handlar om att dyka ner i något, till exempel musik, för att dränka något annat. Om jag inte får jobba regelbundet med kreativa projekt, och få ut mina idéer, blir huvudet fullt av kaos. Jag ville göra något massivt som täcker hela ljudbilden och “dränker” allt annat. De senaste åren har jag återupptäckt mycket av musiken jag lyssnade på när jag växte upp, som Slowdive, Cocteau Twins, Lush och My Bloody Valentine.

I musikvideon till “Drown Out” bjuder Glassmanet på flytande psykedeliska effekter i samma skola som Pink Floyd på sextiotalet. Samma stämning genomsyrar resten av hennes skapande.
– Jag jobbar just nu på mitt debutalbum och min ambition är att göra det så färgstarkt och intressant som möjligt! 

Följ Glassmanet här.

Lyssna på vackra och sinnesvidgande ”Drown Out” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …