Friday , August 12 2022

Vackra psykedeliska ljudvärldar från Glassmanet

Nu över till en av Norges för tillfället intressantaste artister.

Nämligen den hemlighetsfulla producenten, multiinstrumentalisten och bildkonstnären Glassmanet, som gör experimentell psykedelisk drömpop.
– Min ambition är att utforska olika musikaliska universum och skapa spännande audiovisuella upplevelser, berättar hon för Zero Magazine. 

Glassmanets nya singel heter ”Drown Out” och bjuder på en fascinerande ljudvärld. 
– “Drown Out” handlar om att dyka ner i något, till exempel musik, för att dränka något annat. Om jag inte får jobba regelbundet med kreativa projekt, och få ut mina idéer, blir huvudet fullt av kaos. Jag ville göra något massivt som täcker hela ljudbilden och “dränker” allt annat. De senaste åren har jag återupptäckt mycket av musiken jag lyssnade på när jag växte upp, som Slowdive, Cocteau Twins, Lush och My Bloody Valentine.

I musikvideon till “Drown Out” bjuder Glassmanet på flytande psykedeliska effekter i samma skola som Pink Floyd på sextiotalet. Samma stämning genomsyrar resten av hennes skapande.
– Jag jobbar just nu på mitt debutalbum och min ambition är att göra det så färgstarkt och intressant som möjligt! 

Följ Glassmanet här.

Lyssna på vackra och sinnesvidgande ”Drown Out” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …